Tietopaketti hermoratahierojan peruskurssille


YLEISTÄ

Suomen hermoratahierojaopisto on ensimmäinen ja virallinen hermoratahieronnan koulutuskeskus, joka on kouluttanut alasta kiinnostuneita oppilaita jo 27 vuoden ajan. Sukupolvenvaihdoksen jälkeen toimintaa jatkaa Helsingin Hermoratahieroja Opisto. Koulutustulokset ovat olleet hyvin rohkaisevia, sillä yli 93% oppilaitoksemme oppilaista on pystynyt työllistämään itsensä tälle tulevaisuuden alalle, jolla on enemmän kysyntää kuin on tarjontaa.

Alalle hakeutuvilla on suuri motivaatio. Tälle alalle hakeutuu alalta kuin alalta sairaanhoitajista maanviljelijöihin. Koulutuksessamme painotetaan hermotusta sekä fysiologian ja anatomian oppikirjaa.
Kurssin pääkouluttaja on toiminut alalla yli 40 vuotta kehittäen sitä koko ajan eteenpäin, joten hänellä on viimeisin tieto käytössään hermoratahieronnan alalta. Nyt kehittäjä on jäämässä toiminnan "peräsimeksi" ja keskittyy kirjallisuuden tekoon, mutta toimii yhä taustatukena uuden sukupolven kanssa.

Helsingin HermoratahierojaOpiston koulutus on siis ennen kaikkea työllistävä ammattikurssi, joka antaa valmiudet toimia laillisena hermoratahierojana Suomessa. Suomen hermoratahieroja Opiston jalanjälkiä kulkien.


MITÄ HERMORATAHIERONTA ON?

Hermoratahieronnalla herätetään kehon oma, luonnollinen puolustusmekanismi toimimaan niin, että todellinen paraneminen käynnistyy ja uusien vaivojen ilmaantuminen hidastuu tai estyy kokonaan.

Aito hermoratahieronta ei siis ole koskaan vain tietyn vaivan tai osa-alueen hoitoa, vaan kaiken tiedossa olevan huomioon ottavaa hoitoa. Se on vaihtoehto monille lääkkeille.
Alkuperäisellä hermoratahieronnalla on kokemukseen perustuvaa näyttöä, jolla saadaan apua esim. seuraavanlaisiin vaivoihin: iskias, migreeni, reuma, ihottuma, epilepsia, paniikkihäiriö, unettomuus, hormonihäiriö, sydän-maksa-munuais sekä lukemattomiin muihin vaivoihin.

Lyhyesti sanottuna hoito kuntouttaa ääreishermostoa ja näin koko keho elpyy ja puhdistuu kuona-aineista. Näin saavutetaan kehon luonnollinen tasapainotila, jolloin elimistö on puolustuskyvykyisempi, ravinteiden imeytyminen paranee, erityselinten toiminta tehostuu ja hormonitoiminta tasoittuu.


MITEN HOITO TAPAHTUU?

Hoito tapahtuu sormenpäillä miellyttävästi painelemalla ja pyörittelemällä yhtäaikaa ja tietysti sopivaa painantaa käyttäen, hoitotehon vuoksi. Hermoratahieronta on kuin akupunktiohoito ilman neuloja.
Hermoratahieronnassa hoidetaan kehon ääreishermostoa päästä varpaisiin eli se on kokonaisvaltaista hoitoa, joten hermoratahieronta ja hermoratojen käsittely on perusteellistä ja tarkkaa työtä.


HERMORATAHIERONNASSA:

-Hoito on yksilöllistä
-Työ ei tule olemaan raskasta, kun työasennot ja tekniikka ovat oikeat.
-Hoitotyö kestää hoidettavaa kohden kertakäyntinä noin 2 tuntia.
-Hoito sopii kaikille, paitsi raskaana oleville ja juuri leikkauksesta tulleille (alle 2kk).

 

PERUSKURSSIN TEORIATUNNIT SISÄLTÄVÄT:

Kirjallisena aineistona on Fysiologian ja Anatomian perusteet ja Paavo Airolan ravitsemuskirja. Kurssilla opitaan myös hermotuksellisesti tärkeimmät lihakset ja vastakappaleet eli mikä lihas on vastine millekin lihakselle eri puolella kehoa ja lisäksi miten ne vaikuttavat terveyteen. Kurssilla selvitetään myös se mitä eroa on vuorovaikutuksella ja ihmiskehon hermotuksellisella vastakappaleilla - mielenkiintoista eikö totta!

Peruskurssilla lähdetään liikenteeseen hivenaineista; niiden luonnollisista lähteistä ja siitä, miten ne vaikuttavat terveyteen hermoratahieronnan yhteydessä.
Lisäksi perehdytään ääreishermoston ja yliedustuksen käsitteisiin. Käydään läpi nikamien hyötypuoli, kun keho toimii ja kun se ei taas toimi niinkuin pitäisi.
Tiedätkö miten hermoratahieronta auttaa ei "pinnetiloissa" ?

Kurssilla käsitellään esimerkkitapauksina esim. henkilöä, jolla on migreeniä tai toistuvia vatsakipuja tai kenties paha reuma tai ihottuma. Mietitään, mitä kyseisille tapauksille tulisi tehdä jo saadun tiedon perusteella ja näin erilaiset ongelmatilanteet ratkaistaan.
Kurssipäivinä ensin kerrataan edellisen kerran opetus pistokokeina ja sen jälkeen saadaan uutta tietoa hermoratahieronnasta.

Kurssin viimeisellä käyntikerralla (6) on lopputentti, jossa kerrataan koko kurssin aineisto tentin muodossa.


PERUSKURSSSIN KÄYTÄNNÖNTUNNIT SISÄLTÄVÄT:

Kukin oppilas harjoittelee hermoratahierontapaikkoja ja kurssin edetessä lisätään aikaisemmin opitun tiedon ja taidon lisäksi uusia hoitopaikkoja. Seuraavalla kerralla kuitenkin käydään uudelleen jo opitut asiat läpi ja näin tulee tapahtumaan kurssin loppuun asti - kertaus on opintojen äiti!

Pienet ryhmäkokomme takaavat tehokkaimman oppimistuloksen. Kaikki tapahtuu käytännönopettajan ja -ohjaajan valvonnan alaisuudessa ja näin on mahdollista saada jatkuvasti yksilöllistä neuvontaa - "kädestä pitäen".
Käytännön puolella keskitytään lähinnä hoitopaikkojen oikeisiin kohtiin, tarkkaan työjärjestykseen ja sopiviin painantoihin eli oikeaan voimankäyttöön hoitotyössä.

Myös suullista esiintymistä harjoitellaan; pääasiassa kertomaan hoidon vaikutuksesta ja hoitoon liittyvistä seikoista. Tämäon aivan välttämätöntä tulevia käytännön tilanteita varten. Hermoratahieronnan peruskurssi pitää sisällään myös niska-ja hartialihashieronnan ja tietenkin myös osa-aluevyöhykkeet, koska on kyse kokonaisvaltaisesta hermoratahieronnasta - ihminen hoidetaan kokonaisuutena päästä varpaisiin.

Kurssin loppupuolella kukin oppilas suorittaa käytännön työnäytteen ja saa siitä yksilöllistä palautetta.

 Historia

Kyseessä on Annikki Kankkusen Suomen oloihin soveltama hermoratahieronta. Hermoratahierontaa voisikin kuvailla "akupunktioksi ilman neuloja". Tuloksia Suomessa on jo lähes 40 vuoden ajalta. Yksityisellä koulullamme on jo 27 vuoden kokemus hermoratahieronnasta. Olemme ensimmäinen ja vanhin hermoratahieronnan koulutuskeskus Suomessa.

Hermoratahieronta?

Hermoratahieronnalla herätellään kehon oma, luonnollinen puolustusmekanismi toimimaan niin, että TODELLINEN paraneminen käynnistyy ja uusien vaivojen ilmaantuminen hidastuu tai estyy. Hermoratahierojasi hoitaa sinua kokonaisvaltaisesti ja yksilöllisesti, ottaen huomioon pienimmätkin oireet tai vaivat merkkinä alkavasta tasapainon häiriintymisestä. Aito hermoratahieronta ei koskaan ole tietyn vaivan tai osa-alueen hoitoa, vaan kaiken tiedossa olevan huomioon ottavaa, luotettavaa hoitoa. Se on vaihtoehto esim. monille lääkkeille ja leikkauksille, jotka poistavat usein vain oireet, eivät oireiden syitä. Lyhyesti sanottuna kuntoutetaan ääreishermostoa ja näinollen estetään keskushermosto (=aivo) häiriöitä. Keho puhdistuu ja elpyy kuona-aineista. Näin saavutetaan kehon luonnollinen tasapaino, jolloin olet puolustuskykyisempi, ravinteet imeytyvät paremmin ja erityselinten toiminta tehostuu.

Erot muihin hoitoihin

Hermoratahierontakäsittely kestää vähintään 1½ tuntia. Hoitojen lukumäärä ja tiheys riippuu sinun yksilöllisistä tarpeistasi: vaivoista, oireista ja paranemisvauhdistasi. Kun tutustut hoitoon ja opit kuuntelemaan kehoasi, voit suunnitella hierojasi kanssa oman hoitomääräsi ja -tahtisi. Jo koulutuksen aikana voit harjoittaa hermoratahierontaa ja ansaita hoidoilla. Opisto kehottaakin harjoittelemaan heti ensimmäisestä koulupäivästä lähtien 3-5 harjoitustyötä viikossa. Hoidosta voi veloittaa esim. 20€/kerta. Näin voit jo opiskelun aikana saada asiakaskantaa ja kuitata vähän kurssimaksuja. Kurssin hyväksytysti käytyäsi hoidoista peritty hinta luonnollisesti nousee.

 

Mihin vaivoihin hoito auttaa?

Hermoratahieronta auttaa, jos kärsit esimerkiksi:

- iskiaksesta
- migreenistä
- reumasta
- diabeteksesta
- ihottumasta
- epilepsiasta
- paniikkihäiriöstä
- unettomuudesta
- hormonihäiriöstä
- sydän-, maksa-, munuaisvaivoista ruuansulatus- tai imeytymishäiriöistä
- aineenvaihdunnan häiriöistä
- kolmoishermo-oireista
- niska-hartiaseudun vaivoista
- hengityselinten sairauksista
- väsymyksestä ym. "psykosomaattisista" oireista
- gyne-alueen häiriöstä
- määrittelemättömistä kivuista tai vaivoista, joita ns. koululääketiede ei ole voinut diagnosoida.